Neljän ruokalajin lounasmenu Suomen suurlähetystössä

Service 3


Torstaina lähdimme taas tuttuun tapaan ostoksille ruokamarkettiin josta haimme tällä kertaa perjantain lounasmenuuseen tuoretta kalaa. Halusimme tarjota vieraille parasta mahdollista joka muistuttaisi jotain suomalaista arvokalaamme. Valitsimme Harmaa Pomfretti -nimistä herkkua joka on mm. Kiinassa hyvin suuressa suosiossa. Kala on lihan koostumukselta turskamainen mutta ulkomuodoltaan Kampelan muotoinen.

Harmaa Pomfretti


Viimeisenä työpäivänämme perjantaina Suomen suurlähetystössä tarjoilimme neljän ruokalajin lounasmenuun. Vieraina oli useita vaikutusvaltaisia henkilöitä. YK:n johtaja, kehitysjohtaja, ihmisoikeusjärjestön johtaja sekä EU:n lähettiläs. Oli kunnia päästä tekemään hienoa suomalaista ruokaa henkilöille joita arvostamme suuresti. Mukana lounaalla oli myös tietysti suurlähettiläs sekä muita Suomen suurlähetystön henkilöstöä.

Lounamenu piti sisällään Herkkutatti keittoa, juuri leipää ja ruskistettu voita sekä mustatorvisienellä maustettua tuorejuustoa. Pääruokana paistettua Harmaapomfrettia, pikkelöityä kevätkasvispaistosta, beurre blanc kastiketta ja tilliöljyä. Kuttucheddaria, Valma Brietä, Karpalosiirappia, hapanta omenaa, sokeroitua päärynää sekä chutneytä thaityyliin. Viimeisenä jälkiruokana jogurtti pannacottaa, thaibasilika öljyä ja mansikoita.






Iltapäivällä hyvästelimme suurlähettilään, hänen puolisonsa sekä residenssin henkilökunnan joista oli meille suurta apua koko viikon ajan. Jäimme suuresti ikävöimään heitä kaikkia. Suuri kiitos Suomen suurlähetystölle tästä mahtavasta mahdollisuudesta.


Meidän mahtava dreamteam



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kuukausi takana mahtavaa Bangkokin matkaa

Mikä on THAI GO?

Herkullinen katuruoka