Kuukausi takana mahtavaa Bangkokin matkaa

Oppia, kokemuksia ja elämyksiä. Sitä oli Thaimaa...

Kuukauden kestävä matkamme on nyt ohi. Jokainen kokki taas uusia kokemuksia rikkaampana.
Aika meni nopeasti. Ensimmäinen viikko Suomen suurlähetystössä ja viimeiset kolme viikkoa Hotelli Atheneessa. Paljon jäi vielä kokematta ja näkemättä mutta jääpähän jotain myös myöhemmälle matkalle Thaimaan ihmeelliseen maailmaan.

Ohessa siis omat mietteemme jokaisen kolmen kokin kirjoittamana mitä Athenee Hotelli meille tarjosi.

Eetun mietteet
En olisi silloin puolisen vuotta sitten uskonut, kun projekti polkaistiin käyntiin, että kuinka upea ja ikimuistoinen reissu tästä tulisi ja sitähän tästä nimenomaan tuli.
Niin paljon sain kyllä nähdä, kokea ja oppia tuon kuukauden aikana, että joitakin asioita en ole oikein käsittänyt vieläkään missä ja mitä sitä on päässyt tekemään.

Viikko suurlähetystössä oli kyllä ihan huikea setti. Hyvin suunniteltuna ja aivan loistavalla työtiimillä, niin eihän mikään voinut mennä pieleen.

Työharjoitteluni Rain Tree Cafe:ssa oli aluksi haastavaa uusien ihmisten ja työympäristön kanssa, mutta eihän siinä montaa päivää sitten mennytkään, kun homma lähti rullaamaan. Työntekijät ottivat minut kyllä niin hyvin vastaan siellä ja olivat todella ystävällisiä ja huomaavaisia minua kohtaan alusta loppuun saakka.
Paljon opin ja näin uusia työskentely tapoja, raaka-aineita ja niiden käsittelyä mitä sieltä lähdinkin hakemaan.
Sitä kuulin paljon, kun sanottiin että kuinka lyhyt aika se kolme viikkoa on mitä oltiin siellä harjottelussa, mutta kyllä mielestäni tuossa ajassa ehdin näkemään ja tekemään niin paljon asioita että en olisi uskonutkaan. Iso kiitos Rain Treen porukalle, kuinka hyvänä he piettivät mua siellä.
Reissu kokonaisuudessaan oli itselleni henkilökohtaisesti todella opettavainen. Opin niin paljon itsestäni ihmisenä, kuin ammatillisestikkin urallani. Hetkeäkään en ole katunut päätöstä, että lähdin mukaan tähän projektiin vaan päin vastoin olen todella ylpeä itsestäni tämän kaiken jälkeen, että uskalsin lähteä mukaan kokemaan ja näkemään uusia asioita.
Suuret kiitokset myös minulta kaikille mukana olleille ja niille jotka mahdollistivat meille tämän ainutlaatuisen kokemuksen ja tilaisuuden nähdä ja kokea uutta. 

-Eetu






Artun mietteet
Harjoittelu oli upea kokemus jossa pääsi kuukauden aikana näkemään paljon erilaisia tapoja työskennellä, uusia raaka-aineita, erilaisia tilaisuuksia ja tapaamaan paljon mahtavia ihmisiä. Reissusta sai paljon inspiraatiota ja motivaatiota omalle uralle ja se auttaa jatkamaan omaa polkua entistä määrätietoisemmin eteenpäin. Kiitos kaikille mukana olleille ja kaikille jotka mahdollistivat tällaisen tilaisuuden.
- Arttu






Mikon mietteet
Matkamme oli kokemukseltaan elämäni parhaita. Se mitä oppia projekti antoi oli enemmän kuin osasin odottaa. Ensimmäisen viikon suurlähetystöprojekti oli hieno kokemus sekä kolmen viikon tutustumismatka Athenee Hotellin suureen keittiömaailmaan oli opettavainen. Työskentely huippukokkien mutta ennenkaikkea huippu ihmisten kanssa, oli jotain aivan omaa luokkaa. Oppimatka aasialaiseen keittiöön oli syväluotaava. Reissun aikana thaimaalainen katuruoka, korealainen keittiö, japanilainen keittiö, Kiinalainen keittiö sekä fuusiokeittiö antoi paljon uusia ideoita ja ajtuksia mihin haluan ammattiani jatkossa haluan viedä eteenpäin. Upeat raaka-aineet sekä valmistustekniikat olivat jotain muuta mitä en Suomessa ollut ikinä edes tavannut. Aikani Kintsugi -ravintolassa oli opettavainen. En niinkään matkan aikana oppinut kokkaamaan vaan enemmänkin tutustuin ruoka- ja keittiökulttuurin suuremmassa mittakaavassa. Raaka-aine oppi sekä uudet makuyhdistelmät herättivät syviä tunteita. Vasta matkalta palanneena, en ole vielä kaikkea ehtinyt sisäistämään. Ehkä myöhemmässä vaiheessa kirjoitan blogiin vielä ajatuksia jälkeen päin. Tahdon kiittää kaikkia jotka olivat matkassa mukana ja jotka tämän matkan mahdollistivat. Kaipaan jo uusia suomalaisia ja thaimaalaisia ystäviäni. Sain uuden perheen niin suomesta kuin thaimaasta.
- Mikko








Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mikä on THAI GO?

Herkullinen katuruoka